Avida Finans – fleksibelt forbrukslån

By | November 12, 2016

avida-finans

Avida Finans er en svenskeid bank som har etablert virksomheten sin i Sverige, Finland og Norge. Bedriften har helt siden 1985 drevet ulike former for banktjenester, men begynte først i 2010 å tilby forbrukslån på det skandinaviske markedet. Selskapet jobber i dag med å tilby ulike former for finansieringsløsninger til både private og bedrifter og har rundt 80 ansatte fordelt i de tre nevnte landene. Flere og flere nordmenn får øynene opp for Avida Finans – og det er ikke akkurat uten grunn.

Dette er nemlig et av markedets mest fleksible forbrukslån.

Hvilken type lån uten sikkerhet tilbys av Avida Finans?

Avida Finans tilbyr ikke forbrukslån. Det er i hvert fall det de ønsker å formidle til kundene sine. Den finansieringsløsningen som de prøver å selge til nordmenn som ønsker usikrede lån kaller de for ”FlexiKreditt”. Kort fortalt selger Avida deg en mulighet til å låne penger – altså at de åpner opp en kredittramme for deg som du vil ha muligheten til å låne penger fra.

Fordelene med en slik løsning for deg som lånetaker egentlig ganske mange:

– Du har muligheten til, dersom kredittsjekken din er god nok, å låne opp til 500,000 norske kroner uten å måtte si fra til banken om hva pengene skal brukes til.

– Når du først har fått godkjennelse til å låne penger, så kan du hente ut et så stort lån du ønsker. Du trenger aldri kontakte banken for å melde fra om at du vil bruke ytterligere kroner da dette er noe du selv styrer i nettbanken.

– Du velger selv når du skal betale ned lånet, men du skal også være obs på at det begynner å trekkes rentekroner fra det sekundet du velger å ta ut kreditten. Det er altså ikke som med et kredittkort slik at man har en viss gebyrfri periode.

– Hvis du får innvilget en ”FlexiKreditt” på 500,000,- , så vil du ikke betale renter av den halve millionen. Du vil kun betale renter av de pengene du benytter deg av, noe som gjør en slik finansiering mye billigere enn et vanlig forbrukslån. Hvis du tar opp en halv million i forbrukslån hos en forbrukerbank, så blir du nødt til å betale en effektiv rente av hele summen med en gang. Slik er det altså ikke hos Avida Finans.

Man kan egentlig si at FlexiKreditt er en krysning mellom kassekreditt, forbrukslån og kredittkort. Pengene er tilgjengelig på akkurat det tidspunktet du ønsker å bruke dem, men etter at du har betalt ned lånet vil du fortsatt ha muligheten til å benytte deg av finansiering fra Avida – uten å måtte søke om forbrukslån på nytt!

Dette er altså en svært god idé til dere som ofte har behov for finansiering som vil være høyere enn hva man kan få med vanlige kredittkortavtaler uten at man ønsker å søke om et klassisk forbrukslån.

Hvordan fungerer ”maksimal lånesum”?

Du søker om FlexiKreditt hos Avida på akkurat samme måte som du søker om et forbrukslån. Hvis du søker om en kredittramme på 250,000,- , men ikke har kredittvurdering som er god nok til å få mulighet til dette, så vil Avida umiddelbart gi deg svar på hvor mye du kan få. Og hvis du har ”undervurdert” deg selv og søkt om en mindre sum enn du faktisk kan få, så vil de tilby deg en høyere lånesum.

Du skal alltid være sikker på at du skal få det tilbudet som gjør at du selv kan bestemme hvor mye penger du kan låne basert på inntekt, alder og andre egenskaper.

PS! Avida skriver også på sine nettsider at det lønner seg å betale regningene sine i tide. Hvis du benytter deg av noe av kreditten, så bør det betales tilbake i rimelig tid. Hvor godt du klarer å innfri lånene dine uten at det blir sendt purregebyr og/eller inkassovarsel vil naturligvis også påvirke dine muligheter positiv/negativt i forhold til både å få beholde og øke FlexiKreditten.